Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Efterrättstips till helgen!

Publicerad,

Jag gjorde en sååå god cheesecake till Jennys Babyshower.
Den är sååå himla fräsch, sött och syrligt i en perfekt kombination.
Jag hittade receptet på Jennys Matblogg, men gjorde såklart om det lite, som alltid, för att få en egen touch.

Det här är en rätt jobbig cheesecake att göra, så du behöver tid på dig.
Du gör nämligen två olika fyllningar, så varje moment ska göras två gånger.Men jag lovar. Det är värt all tid!

Det här behöver du :
1/2 pkt digestiv
5-7 msk smält smör

Hallon/blåbär och citronfyllning :
200 + 200 gram philadelphiaost
3 + 3 äggulor
1 + 1 msk vaniljsocker
1 + 1 dl strösocker
3 + 3 äggvitor
3 + 3 vispgrädde
250 gram hallon 1 dl blåbär + 1 citron

Garnering : färska bär.

Gör så här :
Smula eller mixa digestivekexen och rör ihop med smält smör.
Tryck ut i en form med avtagbar botten. (Lägg gärna ett bakplåtspappet i botten, så du lättare kan föra över kakan på annat fat vid servering)
.
Börja med hallon & blåbärsfyllningen.
Mixa hallonen & blåbären till en slät sås.
Separera äggulorna i olika skålar.
Vispa ner 1 dl socker i äggulorna, och fortsätt med Philadelphiaosten, hallon/blåbärssåsen, och vaniljsockret ner i äggulesmeten. Vispa smeten slät.
.
Äggvitorna ska vispas hård – viktigt att skålen är ren. Så att du inte vispat något tidigare i denna utan att diska.
Även grädden ska vispas tjock och fluffig.
Sen vänder du ner innehåller i en burk och vänder runt tills det är blandat, men vänd så lite som möjligt.
.
Bred ut fyllningen över digestivbotten och ställ i frysen medan du fortsätter.
Det är dags att göra citronfyllningen, och då gör man samma moment.
Men istället för hallon/blåbär, så använder dig av skalet / samt saften en citron i smeten.
Bred fyllningen över hallonlagret.

Cheesecaken ska stå i frysen i minst 6 timmar. Men gärna över natten.

Servera med massa färska bär ovanpå.

 

babyshower2_

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *