Igår var det riktigt tråkigt väder, så vad passar då bättre än baka lite?
Jag bakade goda kondisbollar, (Recept HÄR) samt Dumle cupcakes efter lite improvisation, men de blev goda 🙂
Du behöver:
3 ägg
2 dl socker
150 gr smör
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
Dumlekolor
Frostingen:
100 gr philadelphia
5 dl florsocker
4 msl kakao
60 gr smör
Toppas med dumle och jordnötter
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt, och tillsätt de torra ingridienserna, rör ner dom försiktigt.
Tillsätt sen smöret och fyll muffinsformarna till 3/4.
Dela på en dumlekola och tryck i båda delarna i formen.
Grädde i ugnen ca 10 minuter. (Känn med en provsticka om de är klara, de ska inte vara så kladdiga)
Låt muffinsen svalna något och skär av toppen så de blir jämna i ytan.
Blanda frostingen och spritsa över muffinsen. Toppa med delade dumlekolor och salta jordnötter.
Fina. Kan man frysa de? Utan frostingen då förstås… o sen spritsa på frostingen samma dag de ska serveras?
Jennie: ja de går absolut bra att göra 🙂 Utan frostingen då såklart.