DIY – Daimbiskvier – recept!
Här kommer en liten guide och recept på de goda daimbiskvierna jag gjorde igår. Grundreceptet hittade jag på Jennys matblogg, men har ändrat om lite.
Det är lite pyssel, men så värt det, för mums så goda.
Börja med bottnarna. Detta recept räcker till 16 st.
Du behöver:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Tipset här är att riva ner mandelmassan. Blanda sen ihop mandelmassan med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Den är väldigt kladdig, men ha tålamod, fördela ut det så gott de går.
Grädda i 175 grader, ca 10 minuter, tills de fått en fin färg.
Medans bottnarna gräddas i ugnen så kan du börja med smörkrämen.
Då behöver du:
175 g smör
2 dl florsocker
2 dubbeldajm
1,5 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Smörkrämen vispar jag ihop med en elvisp, börja med smöret och tillsätt övriga ingredienserna. Hacka daimen och rör ner i smörkrämen. Den får gärna stå kallt en liten stund innan den ska smetas ut på botten.
Jag tycker det är enklast att använda en matsked när jag brer på smörkrämen, och gör de lite toppiga. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Sen är det dags att chokladdoppa biskvierna.
Du behöver:
150 gram mjölkchoklad
½ dubbeldaim för dekoration
Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, . Strö på lite hackad daim som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
OBS, tänk på att chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.
Oj va gott de här lät! Dessa ska jag absolut testa ☺️