Måste bara tipsa om en så enkel och god dessert till helgen.
Ricecrisp Pavlova med vaniljsmörkräm, grädde och färska bär.
För 4-6 portioner
Maräng bottnarna:
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl rice krispies
Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker
Till garnering
3 dl vispgrädde
färska bär
Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Vänd ner flingorna i marängen. Klicka ut marängen till 4-6 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
Gör sedan vaniljsmörkrämen.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i ägggulorna, socker, grädde, och vispa ner mjölet. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.
Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med bär.