Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Desserttips inför nyår – Citronfromage med passionsfrukt.

Det närmar sig nyår och det här var en av desserterna vi hade på vår 3 rätters meny förra året.
En urgod och fräsch Citronfromage med passionsfrukt.
Den var ett perfekt avslut på en 3 rätters middag. Alldeles lagom, och inte sådär sliskigt söt.

Ingredienser till ca 6 portioner citronfromage, eller ca 10 små portioner

2 gelatinblad
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
2 dl vispgrädde

Garnering:
Passionsfrukter
Hallon
Citronmeliss

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
2. Riv skalet och pressa saften från citronen i en kastrull. Koka upp och dra av från plattan.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma citronjuicen.
4. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll försiktigt ner citronblandningen i äggsmeten under omrörning.
5. Vispa grädden medelfast och vänd ner i äggblandningen. Fördela citronfromagen i fyra stycken glas, eller åtta små burkar.
6. Ställ fromagen i kylen minst en timme.
7. Garnera med passionsfrukt, hallon och citronmeliss vid servering.

 

Citronfromage 1citronfromage 2citronfromage 3

citronfromage 4

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats