Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Dessert tips till farsdag!

Publicerad,

På söndag är det fars dag och alla fina pappor här ute är värda att firas.
Om det är en fin present, en teckning från barnen, låta dom inte göra någonting alls, eller en brusch, middag eller en fika man firar med spelar ingen roll, för det är tanken som räknas. Att man visar lite uppskattning för personen.
Jag tänkte dela med mig av en enkel dessert, som ni snabbt kan slänga ihop till efterrätten eller fikan. Chokladfondant.

Så receptet kommer här, och är för 4 portioner. Är ni fler. Dubbla receptet.

  • 4 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, minst 70 %, mint- eller apelsinsmak
  • 2,5 msk vetemjöl

.

Till garnering, valfria färska bär, lite florsocker, citronmeliss och hallonsylt.

Gör såhär:
Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet. Spritsa eller fördela smeten med sked i formarna.
Använd gärna stora muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten. (Alla ugnar är olika, så håll koll på dom, de ska inte vara för torra.)
Stjälp upp på tallrikar. Skär ut ett snitt i varje fondant, så lite choklad rinner ut. (Min skulle tagits ut någon minut tidigare för perfektion)
Garnera med hallon, björnbär och citronmeliss. Pudra över florsocker.
Lös upp lite hallonsylt i 1 msk vatten. Gör en sträng hallonsås på varje tallrik.

 

nyår5

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *