Här kommer ett middagstips till er.
Ugnsbakad torskrygg med citron och gräslök.
Ingredienser:
1 Citron
½ ask Färskost
Gräslök
Gröna ärtor
Hericoverts
½ Purjolök
Potatis
4 s Torskrygg filéer
½ Grönsaksbuljong tärning
3 dl Mjölk
2 msk Olivolja
Salt
Peppar
Citronpeppar
2 msk Smör
1 msk Vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader
Koka potatis i lättsaltat vatten
Lägg torskrygg i en ugnsform. Krydda med salt & peppar, gärna citronpeppar också.
Ringla över 2 msk olivolja och tillaga i ugnen 10-12 min eller tills fisken är klar.
Skiva ½ purjolök och fräs den mjuk i 2 msk smör i en kastrull.
Pudra över 1 msk vetemjöl.
Vispa ner 3 dl mjölk och ½ tärning grönsaksbuljong.
Låt puttra 2-3 min. Vispa ner ½ ask färskost.
När fisken är klar häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 4-5 min.
Koka hericoverts och gröna ärtor snabbt i lättsaltat vatten.
Strö frinrivet citronskal från 1 citron och massa gräslök över fisken
Klyfta citron och servera fisken med potatisen och såsen.