Dagens middagstips – Ugnsbakad lax med pesto och pinjenötter!
Idag provade jag något nytt, och det blev jätte gott!
Ugnsbakad lax med pesto och pinjenötter. Serveras med pasta.
Du behöver för 4 portioner:
500-600 g färsk laxfilé
Flingsalt
6 -8 msk pesto (av basilika)
2 dl lätt crème fraiche
100 g pinjenötter
Sätt ugnen på 200 grader och koka upp vattnet till pastan.
Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt med flingsalt.
Blanda ihop pesto och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Strö över pinjenötterna.
Stek i ugnen i 15-25 minuter beroende på fiskfiléens tjocklek.
Servera laxen med pasta.
Smaklig måltid.
tack det hoppas jag med! har ni haft en bra dga idag då?kram
Åh GUD så gott det lät!! Det måste jag prova =)
Ser supergott ut:)