Igår slängde jag ihop en jättegod fiskrätt, Torskrygg med ett täcke av räkor, purjolök och parmesanost, och självklart vill jag dela med mig av receptet till er.
För jag tycker själv det är kul med matinspiration och ibland svårt att komma på vad man ska äta.
Du behöver detta för 4 -6 portioner:
6 Torskryggfiléer
½ purjolök
150 gr räkor
Riven Parmesanost
Färsk hackad persilja
Potatis
Smör
Vitlök
Citronpeppar
Gör såhär:
Skala och koka potatis som ska användas till potatismoset.
Sätt ugnen på 200 grader. Häll riktigt med flytande smör i en ugnsform. Pressa vitlök och blanda runt i smöret.
Lägg i torsken och krydda med citronpeppar. Hacka purjolök och färsk persilja och strö över torsken.
Lägg räkorna över fisken och riv över parmesanost. Sätt in i ugnen ca 20 min.
När potatisen kokat klart. Gör ett potatismos med smör, mjölk, salt peppar och muskotnöt.
Ös över det smälta smöret i formen vid servering.