Jag måste dela med mig av dagens middag, för de var sååå himla gott!!
Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och bruten potatis. Fisken bara föll isär och smälte i munnen. MUMS!
Torskrygg:
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
3 msk flytande smör
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
1/2 röd lök
4 torskryggfiléer
1 msk klippt, färsk persilja
salt, peppar, timjan, oregano
Bruten potatis:
Potatis (valfritt antal)
2 msk margarin
salt, peppar
1. Skär löken i smala klyftor och skär varje baconskiva i 3 remsor på längden. Stek tillsammans i ca 3 minuter. Strimla soltorkade tomaterna tunt och rör ihop med löken och baconet.
2. Tag en ugnsfast form och ringla ut smör och rör ihop med sambal oelek och pressad vitlök med salt och peppar. Lägg fiskbitarna på smöret, klipp persilja över och salta och peppra. Häll på lite timjan och oregano över fisken också. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in i 200° i ca 15 minuter. Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.
3. Koka potatisarna med skal till de är klara. (Jag tog utan skal)
Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna ca 5 minuter. De ska bli lite småknapriga på ytan.
SMAKLIG MÅLTID!!
Underbar fiskrätt, något av det bästa jag ätit
Ingbritt; Va kul!!! Håller med. Det är sååå gott!!!
Vad kul att du gillar torskryggen. Ange gärna källa när du återanvänder någon annans recept, framför allt när du använder det rakt av.
Mvh
Madeleine
Madeleine: ber om ursäkt men jag fick detta receptet av en vän och visste inte vart det kom ifrån. Annars hade jag självklart angett dig som källa. Supergott recept!