Här kommer ett super lättlagat men gott middagstips.
Pasta med champinjoner, tryffelolja och Choritzo.
- 500 g chorizokorvar
- 4 portioner Pappardelle pasta (eller annan pasta)
- 200 g champinjoner
- 3 vitlöksklyftor
- 80 g babyspenat
- 2 msk vit tryffelolja (Zeta)
- 2 dl fint riven parmesanost
- salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg chorizon i ett ugnsfast fat och ringla över lite olja. Ugnsbaka i 20 minuter tills de är genomstekta.
Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
Rensa och tärna svampen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och pressad vitlök några minuter. Blanda den varma pastan med spenat, svamp, tryffelolja och riven ost. Krydda.
Skiva upp choritzon, och blanda alltihop innan du serverar det med lite extra riven parmesanost och lite peppar.