Dagens middagstips! – Panerad rödspätta med kall sås och potatis!
Publicerad,
En riktigt god klassiker. Panerad rödspätta med kallsås och potatis.
Hela familjen skrapade tallrikarna rena och det är ett gott betyg.
Du behöver för 4 portioner:
6-8 rödspätta filéer
potatis
ströbröd
vetemjöl
2 ägg
citron eller citronpeppar
2 dl creme fraiche
½ dl majonäs
bostongurka
grillkrydda
Skala potatis och sätt det på plattan så det börjar koka.
Börja sedan med att krydda fisken med citronpeppar eller pressa färsk citron över.
Doppa sedan ner hela fileén i ägget så att det blir täckt på båda sidorna..
Panera sedan med vetemjöl på båda fiskens sidor, doppa i ägget igen, och panera sedan fisken i ströbröd.
När du gör såsen så blandar du 2 dl creme fraiche och ca ½ dl majonäs. Häll i bostongurka efter smak och krydda med grillkrydda.
När du panerat alla fiskfiléer så steker ni dom i rikligt med smör, ca 3 min på varje sida.
Smaklig måltid!
Mmmm vad gott 🙂
så gott 🙂
Rekommenderar dig att ha hackad dill i den kalla såsen, blir riktigt gott 🙂