Här kommer ett recept på en jättegod lasange, fast med lax istället för köttfärs.
Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk i början, men WOW. Det var så himla gott.
Jag utgick från ett recept från Ica,se, som jag gjorde om till mitt eget, som jag alltid gör. Men hämtade lite inspiration från deras 🙂
Du behöver:
- 400 g skinn- och benfri laxfilé
- 300 g fryst bladspenat
- 150 g fetaost
- 400 g cottage cheese (Keso)
- 1 burk krossade tomater med smak av basilika
- 1/2 dl vitt vin
- 1 paket färska lasangeplattor
- olja
- salt
- vitpeppar
- Svartpeppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C.
Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ut vätskan ur spenaten. (Viktigt, annars blir det alldeles för vattnigt)
Blanda spenaten med smulad fetaost, cottage cheese. Krydda med salt och peppar.
Skär laxen i ca 2 cm stora bitar och blanda med krossade tomater, vitt vin och salt.
Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port).
Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran.
Grädda lasangen mitt i ugnen ca 30 minuter. (Du kan behöva lägga över lite folie efter halva tiden så att det inte blir för bränd yta.)
Låt stå och vila ca 10 minuter. Servera gärna med en god sallad till.