Dagens middagstips – Lasange med färska lasangeplattor!
Ett litet middagstips kommer här.
Lasange, med färska lasangeplattor, med smak av basilika, timjan, och chili
Mums!
Ingredienser:
500 gram köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
1,5 dl chilisås
2 msk tomatpuré
Färsk timjan
Färsk basilika
2 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm chilipulver
1 krm vitpeppar
Lasagneplattor
Ostsås:
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
30 gr smör
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna.
Lägg i köttfärsen och stek den. Tillsätt chilisås, tomatpuré, basilika, timjan, peppar, övriga kryddor och buljongtärning.
Låt såsen koka ca 5 min.Dax för ostsåsen.
Vispa ut mjölet i smör och hälften av mjölken i en kastrull.
Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min.
Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.Varva sedan köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås.
Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Servera med en sallad. Om man inte vill göra egen ostsås så går det självklart lika bra md färdigköpt bechamelsås