Här kommer ett litet middagstips.
Kycklingwok med cashewnötter. En relativt lättlagad rätt med goda smaker!
Det här behöver du till 4 personer:
600 gram kyckling
rapsolja
Några buketter med broccoli
1 röd paprika
1 gul lök
1-2 morötter
3-4 msk riven ingefära
2 dl vatten
cashewnötter
Sås:
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
8 tsk kinesisksoya
2 msk hoisinsås
3 tsk med sambal oelek
Serveras med nudlar
Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.
Hacka grönsakerna & löken och skär kycklingen i tunna skivor. Fräs den tills den får färg i en stekpanna med höga kanter.
Vänd ner grönsakerna och fräs så att de får lite färg, men de ska inte bli mjuka.
Vänd över 2 dl vatten och låt sjuda upp. Tillsätt så mycket av woksåsen som du tycker att det behövs – smaka av allt eftersom .
Koka nudlar, och häll av och blanda ihop allt, och strö över cashewnötter.
Om man vill få lite syrlighet kan man pressa över lite lime.