Dagens middagstips – Kyckling med cashewnötter!
Det var länge sedan jag körde ett dagens middagstips, så det är på tiden nu, och först ut blir dagens middag, Kyckling med cashewnötter och ris.
Jag har alltid älskat rätten, men aldrig riktigt hittat något bra recept på den, men nu. Äntligen, så har jag ett recept som jag bara älskar.
Rätten innehåller mycket grönsaker och är bara så fräch!
För ca 6 portioner behöver du:
Olivolja
1 kg tunt skivad kycklingfilé
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 stor morot
250 gr broccoli i buketter
1 rödlök i båtar
2 hackade vitlöksklyftor
½ purjolök i tjocka skivor
1 röd paprika i bitar
125 gr sockerärtor
1,5 dl sweet chilisås
0,5 dl Oystersås eller hoisinsås (jag använde hoisin)
150 gr torrostade cashewnötter
Jasminris
Gör såhär:
Börja med att skära kyckling och grönsaker och sätt på riset.
Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olivolja, och stek kycklingen tills den nästan är klar. Krydda med halva mängden salt och peppar. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
Woka grönsakerna i samma heta panna i olivolja. När du har ungefär den konsistens du önskar ha grönsakerna, så häller du i kycklingen och steker ytterligare ett par minuter.
Smaksätt med sweet chilisås och Hoisinsåsen och låt den puttra någon minut, tillsätt nötterna och smaka av med resterande salt och peppar.
Servera med Jasminris.
Smaklig Måltid!
Det lät gott! Det måste jag testa.