Jag måste dela med mig av en rätt som vi åt förra veckan. som var Såå himla god.
Italienska köttbullar med tomatsås. En riktig Lady och Lufsen rätt, som heter, Polpette al sugo på Italienska.
Yummi!
Ingredienser:
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1/2 gul lök finhackad
- 1 ägg
- 400 g nötfärs
- 2 vitlöksklyftor finrivna
- salt och peppar
- Spaghetti
- 1 kruka färsk basilika
- Parmesanost
Tomatsås:
- 3 vitlöksklyftor hackade
- 2 krm chiliflakes
- 3 msk Ardita Tomatpuré
- 2 burkar Finkrossade tomater
- 1 msk Balsamvinäger
- 1/2 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk strösocker
- salt
Gör såhär:
Börja med tomtatsåsen.
Fräs vitlöken i olivolja i en stekpanna tillsammans med chiliflakes. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut.
Häll i krossad tomat, balsamvinäger, rosmarin och socker.
Krydda med salt och peppar.
Låt puttra ihop på svag värme ca 15 minuter.
Blanda under tiden ströbröd med mjölk i en bunke.
Låt svälla ca 5 minuter.
Bryn den hackade löken i olivolja i en stekpanna och blanda ned i bunken.
Tillsätt ägg, nötfärs, och två finrivna vitlökar.
Arbeta ihop till en smidig färssmet. Krydda med salt och peppar.
Låt svälla ca 5 minuter.
Bryn den hackade löken i olivolja i en stekpanna och blanda ned i bunken.
Tillsätt ägg, nötfärs, och två finrivna vitlökar.
Arbeta ihop till en smidig färssmet. Krydda med salt och peppar.
Rulla till köttbullar och stek i rikligt med olivolja i en stekpanna.
Lägg de brynta köttbullarna i tomatsåsen och låt dem bli klara, ca 5–10 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda försiktigt ner den nykokta pastan i såsen med köttbullarna.
Smaka av med ytterligare salt och peppar.
Toppa med basilika och parmesanost.
Blanda försiktigt ner den nykokta pastan i såsen med köttbullarna.
Smaka av med ytterligare salt och peppar.
Toppa med basilika och parmesanost.
Gud va du lagar mycket god och varierande mat.
Hur hinner du med allt?
Elisabeth: Tack 🙂
Mitt absolut bästa tips för att hinna med, och att få varierad kost, är att göra matlista.
Planera vad du ska äta hela veckan, och se till att ha allt hemma till det.
Då slipper man att slösa tid på att fundera över vad man ska äta varje dag, men också slipper man slösa tid på att springa i affären och handla varje dag.
Man kan förbereda dagen innan och ta fram vad som ska användas, om de ligger i frysen t.ex. 🙂