Dagens middagstips – Het thaigryta med ris och wookade grönsaker!
Idag provade jag att göra en thaigryta som jag fått receptet av från Sara.
Det är en het thaigryta. Rätt stark, men god smak!
Du behöver för 4 personer:
3 stora kycklingfileér
3 msk Teriyaki marinad
2,5 dl sweet chili sås
2,5 msk honung
1 tsk sambaloelek
1 burk kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
Wokgrönsaker
Ris
Börja med att skära kycklingfileér i små bitar.
Blanda sedan teriyaki marinad, sweet chilisås, honung, sabaloelek, och pressa vitlöken. Blanda runt och häll i kycklingfileérna. Låt det ligga i marinad en stund, (ca 30 min- 1 h)
Sätt sedan på risen och stek kycklingen tillsammans med lite av marinaden. När kycklingen är genomstekt kan du hälla på resten av marinaden och häll på kokosmjölk.
För tjockare sås kan ni reda med maizena.
Låt det puttra ett par minuter.
Wooka lite wookgrönsaker som kan serveras tillsammans med maten och riset.
så lite så! Men har bara kollat bilder än:p Ska börja lösa med :p lovar:p men bilderna är ju det man fasnart för först! =)
tack
allt bra idag? kram
Mums, det såg ju fantastiskt gott ut!
Guuu så gott!Jag som älskar kyckling!
Det där ska jag laga ikväll, muums vad gott det ser ut! 🙂