Älskar verkligen att improvisera i köket.
Idag slängde jag ihop en fläskfilépasta när Jenny och Jocke var middagsgäster.Det är kul att improvisera och testa sig fram gällande smaksättning. Det är oftast de maträtter jag själv kombinerar ihop som brukar bli allra godast.
Dagens middagstips kommer här.
Fläskfilépasta med soltorkadetomater
Recept för 6 personer
1 stor fläskfilé
1 Paprika
2 små schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
2 msk oxfond
1 burk soltorkade tomater
1 påse bladspenat
Salt och peppar
Persillade
Färsk pasta
Gör såhär:
Finhacka schalottenlök och vitlök. Strimla paprikan och skär fläskfilén i tunna skivor. Stek löken i olja.
Tillsätt paprikan och sen fläskfilén i stekpannan. Krydda med salt och peppar.
När den fått fin färg så tillsätter ni grädden, creme fraiche och vinet. Låt puttra några minuter. Tillsätt oxfonden och lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Skär de soltorkade tomaterna i något mindre bitar och tillsätt i stekpannan. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs, samt lite persillade. Låt puttra i ca 30 min på svag värme med lock på.
Koka pastan och tillsätt precis innan servering bladspenat i stekpannan och blanda runt.
Servera med lite permesanost på toppen.
Smaklig måltid!