Ingredienser för 4 port.
4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
½ purjolök
smör
2 1/2 dl vatten
4 msk kycklingfond
3,5 dl vispgrädde
Skalet av 1 citron
+ ca ½ citron pressad citronsaft
salt & peppar
ljus maizena redning
färsk oregano
Serveras med ris.
Gör så här:
Finhacka purjolöken och löken och fräs snabbt i smör.
Tillsätt vatten och kycklingfond.
Riv ner citronskalet och låt sjuda tills halva vätskan kokat bort.
Stek under tiden kycklingen (i en separat stekpanna) med salt och peppar..
När halva vätskan kokat bort så vänder du ner grädden, smaka av med salt & peppar och citronsaften.
Red av såsen till önskad konsistens med ljus maizena.
Innan servering skivar du upp den andra halvan av citronen och lägger över kycklingen . Strö över färsk oregano.
Smaklig Måltid!
Vi kan ju lika gärna börja läsa Jennys matblogg för alla recept på denna blogg kommer ju därifrån! Haha
Ellen: Jag hittar endel inspiration där men gör alltid om recepten till mina egna.. Ändrar om måtten osv.