Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Dagens middagstips!

Jag kom på en liten idé, som jag tänkte höra med er, vad ni tycker om..
Varenda eviga dag så känns det som att man ALDRIG vet vad man ska äta, och det är nog inte bara jag som känner så, och därför kom jag på denna idé.

Jag lägger ut dagens middagstips varje dag. Det är allt ifrån vanlig husmanskost, till lite roligare och mer avancerad mat. Och i det inlägget, kan ni skriva era middagstips till mig, så har ni chansen att få de recepten publicerade här på bloggen, när jag lagat den rätten.

På så sätt hjälper vi varandra att inspireras och ge varandra nya härliga matindéer som kan pigga upp den vardagliga matlagningen…
Skulle det vara intressant?


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Morfar

    SURF & TURF
    Ingredienser
    800 g oxfilé (eller fläskfilé)

    Norrmejerier Smör

    salt och peppar

    1 msk vetemjöl

    2 dl köttbuljong

    2 dl Norrmejerier Vispgrädde

    1-2 msk hummerfond

    ev soja

    2 tinade humrar

    tillbehör:

    klyftpotatis, strimlade sockerärtor, sallad

    Instruktioner
    Sätt ugnen på 225°. Bryn oxfilén runt om i stekpanna. Krydda rejält med salt och peppar. Stek köttet i ugnen i 15 minuter. Slå sedan in köttet i folie tills det är dags att äta. Sila av köttsaften och spara den till såsen. Vispa ut mjölet i köttbuljongen och koka upp detta tillsammans med grädde, hummerfond och köttsaft. Krydda såsen med salt, peppar och eventuellt ett par droppar soja. Klyv hummern och fräs halvorna i smör i stekpanna. Cirka 1 minut på varje sida, hummern ska bara bli varm. Skär upp köttet i fina skivor, servera tillsammans med den varma hummern, sås, klyftpotatis, sallad och grönsaker.

  2. Angelica- Nybliven Maltabo :)

    Det bara måste du göra sandra, måste!!
    Jag har total mattorka, har jättesvårt att veta vad jag ska laga. Vill ju helst att det ska vara någolunda nyttigt men ändå gott. Men lite grädde och cream fraich har ju inngen dött av ;P MUMS
    Jag tar tacksamt emot dina recept dagligen…
    Ha en skön natt, sov så gott för det ska jag göra.
    Kram Angelica

  3. Mimmi

    Rolig idé! Jag har lagat flera av dina recept 🙂 Ett bra tips är att göra veckans matsedel varje vecka så står man inte där samma dag utan att veta vad man ska laga. Vi köpte en supersnygg tavla där vi skriver in mån-sön. 🙂 Kram

  4. Amanda

    Det tycker jag låter super eftersom man knappt aldrig kommer på något att äta. Jag fick ett recept av min mamma som jag testade här om dagen, och jag tänkte faktiskt på dig då. För att du brukar ju laga den där kött i ugn med grädde crème fraîche sambal oelek och så är det ju lite mer, om du förstår vilken jag menar haha 🙂 och det brukar vi med, och den här andra rätten kändes lite lik den men ändå inte. Så då tänkte jag att du kanske gillar den 😉 vill du ha receptet?

  5. Becca

    Nu kanske jag missuppfatta men denna rätt är suverän!! En smaksensation!! 🙂
    Kramar Becca

    4 portioner
    4-5 kycklingfiléer
    2 burkar creme fraiche med smak av saffran & tomat
    2-3 dl grädde
    2 hackade schalottenlökar
    1/2 vitlök solo alternativt 2-3 klyftor.
    salt, peppar, tamarisoja (renée voltaire)
    Cocktailtomater
    1 msk kycklingfond
    1/2 vitkål
    Smör eller kokosolja att steka i
    Stek kycklingen i mindre bitar tillsammans med finhackad schalottenlök och vitlök. Lägg sedan ner strimlad vitkål och låt allt få färg. Blanda ner creme fraiche, grädde, fond, kryddor, soja, tomater. Låt allt småputtra i 5-10 minuter.

stats