Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Dagens middagstips!!

Publicerad,

Vi har provat Linas matkassen den här veckan. Det är rätt skönt att få lite ny inspiration och tips på relativt enkla och snabblagade rätter.
En av favoriterna som vi provat denna veckan var Ugnsbakad torskrygg med citron och gräslök.

 

Ingredienser:
Citron
Färskost
Gräslök
Gröna ärtor
Hericoverts
Purjolök
Potatis
Torskrygg
Grönsaksbuljong
Mjölk
Olivolja
Salt
Peppar
Smör
Vetemjöl

 

Sätt ugnen på 200 grader
Koka potatis i lättsaltat vatten
Lägg torskrygg i en ugnsform. Krydda med salt & peppar (gärna citronpeppar också)
Ringla över 2 msk olivolja och tillaga i ugnen 10-12 min eller tills fisken är klar.
Skiva ½ purjolök och fräs den mjuk i 2 msk smör i en kastrull. Pudra över 1 msk vetemjöl.
Vispa ner 3 dl mjölk och ½ tärning grönsaksbuljong. Låt puttra 2-3 min. Vispa ner ½ ask färskost.
När fisken är klar häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 4-5 min.
Koka hericoverts och gröna ärtor snabbt i lättsaltat vatten.
Strö frinrivet citronskal från 1 citron och  massa gräslök över fisken
Klyfta citron och servera fisken med potatisen och såsen.

 

torskrygg 1 torskrygg 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *