Dagens middagstips!
Igår bjöd vi på örtspäckad fläskfilé med en super fräsch örtsås till. Så tänkte dela med mig av receptet till er.
Recept och bild från Arla, men ändrat om lite i receptet..
Ingredienser till 6 personer:
2 st fläskfilé
1 msk Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
12 kvistar färska blandade örter t ex timjan, oregano, basilika
Grön honungssås:
3 msk honung
2 dl hackade färska blandade örter t ex timjan, oregano, Basilika
rivet skal av 1 st citroner
4 krm salt
4 dl gräddfil
Gör så här:
Börja med såsen. Mixa honung, örter, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen. Dela filén i 4 bitar per filé.
Skär ett snitt på längden i varje bit. Pensla med smör-&rapsolja. Salta och peppra. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och örtkvistar i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare. Grilla eller stek köttet 15–20 min.
Servera med klyftpotatis och eller en fräsch sallad!