Igår bjöd vi på örtspäckad fläskfilé med en super fräsch örtsås till. Så tänkte dela med mig av receptet till er.
Recept och bild från Arla, men ändrat om lite i receptet..
Ingredienser till 6 personer:
2 st fläskfilé
1 msk Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
12 kvistar färska blandade örter t ex timjan, oregano, basilika
Grön honungssås:
3 msk honung
2 dl hackade färska blandade örter t ex timjan, oregano, Basilika
rivet skal av 1 st citroner
4 krm salt
4 dl gräddfil
Gör så här:
Börja med såsen. Mixa honung, örter, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen. Dela filén i 4 bitar per filé.
Skär ett snitt på längden i varje bit. Pensla med smör-&rapsolja. Salta och peppra. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och örtkvistar i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare. Grilla eller stek köttet 15–20 min.
Servera med klyftpotatis och eller en fräsch sallad!