Idag blev det Pasta Carbonara som middag. Går snabbt, är enkelt och gott!
Recept för 4 personer
Bandspagetti ca 400 gr
16 skivor bacon (ca 2 pkt)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
4 ägg
2 dl nyriven parmesan
3 dl grädde
Färsk örtkrydda till garnering
Svartpeppar grovmalen
Salt
Gör såhär.
Skär bacon i små tunna bitar. Skala och finhacka lök, vitlök. Riv ost.
Stek bacon knaprig i pannan på medelhög värme, utan matfett. Låt det rinna av på hushållspapper.
Stek löken och vitlöken.
Koka pastan enligt anvisning. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka i kastrullen och blanda i löken.
Vispa ihop ägg, ost och grädde i en skål. Häll såsen över pastan. Värm på i någon minut, tills såsen tjocknar en aning. Salta.
Häll upp pastan och strö över bacon. Krydda rikligt med svartpeppar. Garnera gärna med färsk örtkrydda.
(Jag hade tyvärr inte någon örtkrydda, men de gick bra ändå )