Receptet från Leila Lindholm´s ”A piece of cake”
Grundrecept
3 ekologiska ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe (jag skippade kaffet)
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalité
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
– Sätt ugnen på 175 grader
– Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
– Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten
– Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
– Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad
– Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
– Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna
Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao av god kvalité
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe (skippade kaffet även här)
Garnering
Strössel eller blommor
– Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
– Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor
Vilka fina 🙂 Jag blev så sugen på att göra såna själv med, fast mina blev nog lite större så frostingen räckte inte till att spritsa så jag fick bre ut den istället, så de blev inte lika fina som dina 🙂
kram
Vilka fina 🙂 Jag blev så sugen på att göra såna själv med, fast mina blev nog lite större så frostingen räckte inte till att spritsa så jag fick bre ut den istället, så de blev inte lika fina som dina 🙂
kram