Receptet från Leila Lindholm´s ”A piece of cake”
Grundrecept
3 ekologiska ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
– Sätt ugnen på 175 grader
– Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
– Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten
– Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
– Blanda i rivet skal och saft av en citron
– Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
– Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna
Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färsk citronsaft
100 g philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Garnering
Strössel eller blommor
– Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
– Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor
Åh de såg riktigt goda ut 🙂 kram
Åh, Leila är min favorit! Smaskens!
Karin