Jag bakade otroligt goda kakor i helgen som ni bara måste prova. Så goda, och crispiga toppingen var pricken över i:et.
Det här behöver du :
200 gram choklad (Valfri kakaohalt. Jag hade 100 gr ljus och 100 gr mörk)
100 gram smör
3 1/2 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
ett par nävar mini marshmallows (köp gärna helt vita. Jag använde färgade och jag tycker färgen förstörde lite… )
Topping:
200 gram choklad (Valfri kakaohalt. Jag hade 100 gr ljus och 100 gr mörk)
100 gram smör
7 dl rice crisp
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält chokladen och smöret till kakan över ett vattenbad på svag värme.
När det har smält så kan du vända ner det i sockret och låt svalna. Knäck sedan äggen och blanda till en slät smet. Vänd sedan ner mjöl, salt och vaniljsocker.
Grädda kakan i en form med bakplåtspapper (ca 20 * 30 cm) i mitten på ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut kakan fem minuter innan och strö över marshmallows:en. Ställ sedan in i ugnen igen i cirka 5 minuter. Så att marshmallowsen smälter något och under tiden passar du på att göra toppingen.
Smält smör och choklad över vattenbad och vänd ner ricecrispen tills du får en perfekt topping. Fördela ut toppingen över kakan och ställ sedan svalt.
Skär i bitar när kakan har kallnat.
(Köp gärna helt vita marshmallows. Jag använde färgade och jag tycker färgen förstörde lite… )
Som med alla dina smarriga recept så sparar jag dem och provar till födelsedagar m.m. För inte så länge sedan gjorde jag kladdkakan med daimfudgetopping och idag provade jag på receptet ovan. Det får bli fredagsfika på jobbet imorgon. Liiiiite i sötaste laget, men så ska det ju vara inför helgen och nu hoppas vi att arbetskamraterna tycker om kakan! 😉
Caroline. åh va kul att du provar recepten. Ja, den är lite i sötaste laget, men om man tar en lagom stor bit så blir det inte för sliskigt. Jag gillar den ändå 🙂
Hoppas dina kollegor gillar den.
MUMS! Måste ju prova receptet!!