Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Choklad och Toscakaka – Recept!

Publicerad,

På hösten blir det många mysiga fikor. Nybakade kakor, tända ljus och något varmt i koppen.
Det är så trevligt att bjuda över vänner eller familj på en fika. Duka upp nybakade kakor och sitta och prata, umgås, och äta massa gottigheter.

Om ni precis som jag vill bjuda någon ni tycker om på go fika, så kan ni bl.a prova den här goda kakan.

 

Ingredienser:
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
3 ägg
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl kakao
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl

Toscasmet:
150 g smör eller margarin
1 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
200 g hasselnötter

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj  och bröda en form på ca 24cm i diameter.
Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter, tills du ser att skalet börjar spricka.
Ta ut dem och gnugga i en handduk för att lossa skalet, låt svalna och grovhacka nötterna.
Vispa smör och socker riktigt pösigt.
Vispa ner ett ägg i taget och avsluta med att ha i sirapen.
Blanda kakao, salt och vetemjöl. Blanda ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Förbered toscan under tiden.
Smält smöret till toscan i en kastrull. Vispa ner socker, mjöl och mjölk Låt sjuda ett par minuter tills det börjat tjockna. Rör ner de rostade nötterna.
Ta ut kakan från ugnen. Fördela toscan över kakan, och grädda sedan i ytterligare 15 minuter tills toscan fått färg.
Låt kakan svalna, och sedan är den redo att ätas.

 

chokladkaka med tosca 1 chokladkaka med tosca 2

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *