Chocolatechip cookie i Gjutjärnspanna
Du behöver:
200 gr smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl hackad mörk choklad
2 dl hackad mjölkchoklad
Såhär gör du:
– Sätt ugnen på 175 grader
– Smöra och mjöla en gjutjärsstekpanna ca 25 cm i diameter
– Rör smör, socker, farinsocker poröst, tillsätt ägg.
– Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg.
– Tillsätt chokladen
– Tryck ut degen i stekpannan och grädda i ugnen ca 40 min.
– Låt inte kakan vara inte för länge för den fortsätter att gräddas en stund efter
– Låt svalna på galler. Kan serveras både varm och kall.
– Skär i skivor och servera med glass.
OBS! Gör kakan ännu godare och tillsätt 1 dl jordnötssmör