Browniefudgecheescake – recept!
Bara måste dela med mig av kakan jag gjorde i helgen. En riktig chokladdröm med choklad, sött, och lite salt.
Hittade receptet på Matplatsen från början.
Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade cashew eller pecannötter
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
cashew eller pecannötter till garenering
Gör såhär:
Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.
Ceesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
Browniesmet: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Allra godast kylskåpskall! Låt gärna stå över natten, eller iallafall några timmar i kylen. Servera med en klick vispad grädde och några färska bär.
Intygas: Den är jättegod!!!
Vad du ska frestas då!! Ser riktigt gott ut! 🙂
Men alltså guuuud, så sjukt god den där lät och såg ut!! Måste göra!
nämen åh vad gott! 🙂
Hur många personer räcker denna godingen till? 🙂
Svar: det kan du själv styra genom hur stora bitar du skär 🙂 men minst 24 bitar! 🙂