Julen närmar sig med stormsteg så tänkte försöka bjuda er på lite fler julgodisrecept.
Något som är riktigt gott är Bountybollar.
Super enkla att göra dessutom, så om ni inte är vana vid att stå i köket och baka, så är detta ett perfekt recept för dig.
BOUNTYBOLLAR:
Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.
Smält sen chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Ställ kallt i några minuter och smält under tiden den mörka chokladen och ringla över kokosbollarna för att få ett dekorativt mönster på dom.
Förvara sedan bountybollarna kallt.