Igår hade vi min fina vän Frida och hennes familj här på middag och jag var sugen på att prova något nytt att äta.
Har sett lite olika varianter på beercan bacon Burgers och var såklart sugen på att prova.
Jag gjorde enligt följande recept.
4 stora burgers:
Ingredienser:
1 kg nötfärs
Salt, peppar
Barbecuesås
1 paket Bacon
Champinjoner
Zucchini
Paprika
Valfri ost
Soltorkade tomater
Färskost
Gör såhär:
Blanda runt kryddor och barbecuesås och rulla till 4 stora kötbullar.
Ta en kall ölburk och tryck igenom köttbullen. Tryck köttfärsen runt om så du får en jämn kant.( Du får hjälpa till lite och trycka/forma runt färsen runt burken)
Linda 2 skivor bacon runt om.
Finhacka de grönsaker du vill fylla burgaren med. Jag hade paprika, zucchini och champinjoner, soltorkade tomater. Förstek i en stekpanna.
Lägg en klick av valfri färskost eller annan ost i botten. Fyll på med fyllningen och ytterligare lite barbecuesås, toppa med valfri ost.
Grilla på indirekt värme (ca 150 grader) i 50-60 min.
Detta var absolut inte sista gången vi provade. Riktigt smaskig, och kul att man kan variera fyllningarna helt efter smak.
Servera med pomme, colesloww, i bröd, med sallad, eller hur ni själva önskar.
.