Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Banan och chokladkaka med kokos!

Idag bakade jag en rossockerkaka med smak av banan, choklad och kokos. Riktigt mumsig.
Här kommer receptet.

Ingredienser till en kaka
100 g Smör
2,5 dl socker
3 ägg
3 mogna bananer
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g mjölkchoklad
1/2 dl mjölk

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen och bröda den med kokosflingor.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa socker och ägg riktigt fluffigt.
4. Mosa bananerna och vänd ner dem i äggvispet.
5. Grovhacka chokladen och blanda det med mjölet och bakpulvret. Rör i det i smeten och tillsätt sedan smöret och mjölken.
6. Fyll formen med smeten, Grädda i 35-40 min i 175 grader. Känn med en sticka innan du tar ut den. Stickan ska kännas torr.
7. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den.

 

sockerkaka1 sockerkaka2 sockerkaka3

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats