Idag bakade jag en rossockerkaka med smak av banan, choklad och kokos. Riktigt mumsig.
Här kommer receptet.
Ingredienser till en kaka
100 g Smör
2,5 dl socker
3 ägg
3 mogna bananer
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g mjölkchoklad
1/2 dl mjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen och bröda den med kokosflingor.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa socker och ägg riktigt fluffigt.
4. Mosa bananerna och vänd ner dem i äggvispet.
5. Grovhacka chokladen och blanda det med mjölet och bakpulvret. Rör i det i smeten och tillsätt sedan smöret och mjölken.
6. Fyll formen med smeten, Grädda i 35-40 min i 175 grader. Känn med en sticka innan du tar ut den. Stickan ska kännas torr.
7. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den.
Vart är kokosen i receptet?
Veronica: Jag använde kokos i formen, så hela toppen å kanterna hade kokos på sig 🙂