Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Banan och chokladkaka med kokos!

Publicerad,

Idag bakade jag en rossockerkaka med smak av banan, choklad och kokos. Riktigt mumsig.
Här kommer receptet.

Ingredienser till en kaka
100 g Smör
2,5 dl socker
3 ägg
3 mogna bananer
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g mjölkchoklad
1/2 dl mjölk

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen och bröda den med kokosflingor.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa socker och ägg riktigt fluffigt.
4. Mosa bananerna och vänd ner dem i äggvispet.
5. Grovhacka chokladen och blanda det med mjölet och bakpulvret. Rör i det i smeten och tillsätt sedan smöret och mjölken.
6. Fyll formen med smeten, Grädda i 35-40 min i 175 grader. Känn med en sticka innan du tar ut den. Stickan ska kännas torr.
7. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den.

 

sockerkaka1 sockerkaka2 sockerkaka3

 

2 Kommentarer

  1. Vart är kokosen i receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *