Igår fick jag för mig att vara lite huslig.
Så jag bakade kladdkaka.
För att piffa upp den lite extra la jag några after-eight bitar på.
Recept:
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
Jag brukar ibland göra dubbel sats för att få den extra kladdig.
Ta gärna ut den lite innan med, beroende på hur kladdig du vill ha den =) Men det är ju kladdkaka, så den ska ju inte vara torr lixom =)
Men det goda baktipset för er som gillar MINT och chocklad är lägg på after-eight.
Gomorron, tänk att komma till jobbet,öppna din blogg och mötas av det godaste receptet =P
Mkt bra start på en fredag 😉
Den var fantastiskt god babe! Och jag fick en bit med en stor After Eight skiva på med… mmmm…
Tack för det 😉
åh så gott, har med ätit kladdkaka idag. vilket bra tips att lägga på aftereigt, låter supergott 🙂 ha det bra!
Vad gott det låter! 🙂
oh lät som en lovely combination
Jag måste även tipsa om att när du precis tagit ut kakan. Skiva nougat och lägg på. Det är helt fantastiskt tillsammans med vaniljglass =)