Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Äpple & Kanelmuffins med crunch!

Bakade supergoda äpple och kanelmuffins härromdagen, och vill såklart dela med mig av receptet.
Passa på att ta vara på alla äpplen som finns ute på äppleträden nu.

  • 100 g  smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl  vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

 

Fyllningen:

  • 3 st  stora äpplen
  • 30 g smör till stekning
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kanel

 

Crunch:

  • 75 g  kallt smör
  • 2 dl  havregryn
  • 1 dl  vetemjöl
  • 1 dl  strösocker

 

 Gör såhär:

  • Sätt ugnen 200 grader.
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  • Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
  • Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
  • Tärna smöret och blanda ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
  • Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
  • Grädda i cirka 12-15 minuter
  •  

    Äpplemuffins med crunch 1 Äpplemuffins med crunch 2 Äpplemuffins med crunch 3 Äpplemuffins med crunch 4

    Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
    Kommentarer

    Lämna ett svar

    Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    stats