Bakade supergoda äpple och kanelmuffins härromdagen, och vill såklart dela med mig av receptet.
Passa på att ta vara på alla äpplen som finns ute på äppleträden nu.
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Fyllningen:
- 3 st stora äpplen
- 30 g smör till stekning
- 2 msk strösocker
- 1 msk kanel
Crunch:
- 75 g kallt smör
- 2 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
Gör såhär:
Sätt ugnen 200 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
Tärna smöret och blanda ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i cirka 12-15 minuter
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också,
klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna,
klicka här!