Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Aftereight kladdkaka.

(Tidsinställt inlägg)

Igår när jag hade söta Marie och Camilla på fikabesök så bjöds det på aftereightkladdkaka med bär och glass.
Det var en trevlig fika stund och kul att prata ikapp lite..

Tänkte bjuda er på receptet på aftereightkladdkakan.

Du behöver:

  • 100 gram smör (riktigt 80 % smör rek.)
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1-2 tsk vaniljsocker (jag tycker 1,5 tsk blir lagom)
  • 5-10 rutor After eight
  • Smör och veteströ (till formen)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. 1,5-2 liters kastrull är lagom.
  3. Tag kastrullen från plattan.
  4. Använd en vanlig matsked och rör ner först socker och sedan ägg. Blanda väl, men rör inte mer än nödvändigt.
  5. Smält After eight i vattenbad. Lägg t.ex. chokladen en stor mugg i en kastrull vatten. Rör om då och då tills chokladen smälter.
  6. Blanda ner övriga ingredienser, d.v.s. mjöl, kakao och vaniljsocker.
  7. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen.
  8. Grädda ca 15-20 minuter, mitt i ugnen i 175 grader. 
  9. Bre ölver den smälta aftereight smeten på kakan.
  10. Låt kakan kallna, gärna i kylskåp. Ta ut kakan ur kylskåpet 30-60 minuter innan servering.

Servera gärna med hallon och blåbär och vaniljglass.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats