Jag har faktiskt tjuvsmakat på en av kakorna som vi ska bjuda på i eftermiddag på kalaset. Måste ju veta om det man bjuder på är gott, och om den var. Mums.
Men det räcker med en liten bit för den är rätt söt.
Du behöver en ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm
och grädda i ca 20 minuter.Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.Medan du smälter mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan breder ut detta över den svar kolafyllningen.
Låt stå svalt. Skär bitar med en vass kniv så fort kakan stannat till sig. Alltså den ska inte bli för kall, då kan det bli svårt att skära fina bitar.
Mums vad gott det ser ut! Ska nog kanske försöka göra dem i helgen när vi ska få besök 🙂
kram!
Åh! Såg super mumsigt ut. Håller tummarna i tävlingen nu, vore så underbart att få lite ny ”konst” här hemma. Kram