Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Regnbågstårtan – recept!

Publicerad,

Fick en fråga om jag kunde dela med mig av receptet på regnbågstårtan som jag gjorde till Jolines 1 års dag. Jag använde mig av ett recept som jag hittade hos Bli min jäst som grund, och ändrade lite småsaker.
Måste bara säga att innan ni ger er på detta, så måste ni vara beredda på att det tar tid och förberedelser, och att ni måste ha tålamod 🙂

Fyllningarna som du ska ha i tårtan måste oftast förberedas 1-2 dagar innan så de hinner bli klara i kylen, så de är bra att börja med dom. Om man gör fyllningarna 2 dagar innan och bottnarna dagen innan, och fyller bottnarna med fyllningarna dagen innan, så går det smidigast.
Jag hade citronmousse, vit chokladfluff och Limefrosting mellan mina bottnar.

Citronmousse:
4 dl grädde
1 dl Gelésocker Multi
5 msk pressad citronsaft

Koka upp Gelésocker Multi och 1 dl grädde. Tillsätt citronsaften. Låt svalna. Vispa resterande grädde till skum och vänd ner i den avsvalnade blandningen.

Vit chokladfluff:
3 dl grädde
200 g vit choklad.

Värm grädden, den får inte koka. Lägg i vit choklad och rör om tills den smält.
Låt svalna i kylen över natten och vispa sedan upp den till önskad konsistens.

Limefrosting:
60g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost
2 msk pressad lime.

Vispa ihop alla ingredienser.

Dagen innan är det bra att göra smeten till alla bottnarna. Då använde jag mig av ett recept som heter Lika delar.
Med lika delar menas precis som det låter. Man mäter upp lika delar av ägg, socker och mjöl och använder sig inte av några dl, msk eller tsk. Man utgår alltså ifrån äggen
Då behöver du 3 stora glas. Knäck 6 st ägg, och mät upp lika mycket socker som det är ägg, i ett annat glas, och sen lika mycket mjöl, i det tredje glaset.
Sen blandar man i bakpulver i mjölet, och då behövs 2 tsk bakpulver.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt. Det ska bli vitt och fluffigt och det tar ett tag, ca 5-10 minuter.
Blanda sedan ner mjölblandningen, då ska det ej vispas utan vändas ner försiktigt tills allt blandas.

Sen delar du upp smeten i så många färger som man vill ha i tårtan. Jag hade 7 st. Och sen blandar man i liiite pastafärg och blanda. Det behövs inte mycket, så ta en tandpetare med färg och blanda i smeten.

Smöra en bakform på 20 cm i diameter och lägg i bakplåtspapper. Smöra bakplåtspappret också. Häll över smeten från en av skålarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
Ta ut och låt svalna lite innan du upprepar proceduren med att smöra och bakplåtspapret. Grädda varje färg tills alla är klara.

Låt bottnarna svalna på bakplåtspappret. Tag sedan loss dem försiktigt.

Dagen innan kan du börja att  göra tårtan. Ta en fyllning per botten, och varva. Det blir samma fyllning mellan flera bottnar. Du kan sedan låta den stå i kylen över natten.

Den dagen du ska ha tårtan så gör man den sista fyllningen. Den man ska täcka hela tårtan med.
Jag hade en fluffy frosting. (Den var rätt söt, så om man inte gillar det så kan jag rekomendera något annat.) Men den blir väldigt vit och fin i färgen, och smakar lite marängaktigt.

Fluffy frosting

2,5 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda.
Ta sedan av kastrullen från plattan.
Vispa äggvitorna och vaniljsockret tills det blir mjuka toppar i smeten. Det ska bli som marängsmet som man kan vända upp och ner över huvudet utan att spilla 🙂

Häll i sockerlagen i marängsmeten och vispa hela tiden. Häll bara i lite i taget och vispa någon minut efter varje gång, totalt blir det vispning i ca 10 minuter!
Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar.

Sen täcker du tårtan med denna. Jag dekorerade även en regnbåge med hjälp av smarties godisar uppepå tårtan.

LYCKA TILL och låt smaka!

 

4 Kommentarer

  1. Shit vilken tårta!! Förstår att man måste ha tålamod så det är nog inget jag ska ge mig in på 😉

  2. Åh det blev jättefin, måste jag själv testa! En fråga bara, har du två lager botten per färg?

  3. Tusen tack. Ska verkligen försöka ge mig på detta till min lilla älsklings födelsedag 🙂

  4. Glömde ju fråga dig, hur många personer tårtan räcker till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *