Fröigt knäckebröd – recept!
Måste bjuda er på receptet på det här goda, fröiga knäckebrödet.
Det är super enkelt att göra och så gott så man kan äta det som snacks.
För 3 plåtar behöver du:
5 dl vatten
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
4 dl majsmjöl
2 tsk salt
1 dl rapsolja
Flingsalt att strö över
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. (Då kan du grädda alla 3 plåtar samtidigt)
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om ordentligt.
Koka upp vattnet och häll i skålen tillsammans med oljan.
När du blandat allt ordentligt så delar du upp smeten i 3 lika delar på plåtarna som är klädda med bakplåtspapper.
Ta ett extra bakplåtspapper som du kan använda för att platta ut smeten till ett tunt, tunt lager.
Dra händerna över bakplåtspappret eller använd en kavel.
Strö sedan över lite Flingsalt och sätt in i ugnen i 1 h.
När det gått en timme kan du stänga av värmen och låta det stå kvar i ugnen med stängd lucka till knäcket svalnat.
( om ni tar ut det direkt kan det bli segt istället för krispigt.)
Lycka till!!
Åh det såg jättegott ut, får testas någon dag här hemma
sv: åh tack så mycket ;D
Dedär knäckebrödet är suuupergott !!
Jag har dock aldrig provat att göra de själv, kanske är dags att prova 😉
Vad kul, med ett för mig, nytt recept på frökex.
Själv gör jag ett par super goda med linfrön,sesamfrön, äggvita och riven parmesan ost.
Tack för ditt recept. / Liselotte