Ska dela med mig av ett recept på en super god sommartårta, som passar perfekt till midsommar.
Det är inte en vanlig traditionell jordgubbstårta, utan lite mer avancerad. Marängbottnar, chokladtryffel, hallongrädde och dekorerad med jordgubbar och hallon. Den är såååå god!
Tänk på att chokladtryffeln ska stå kallt i 3-4 timmar, så du behöver planera lite innan du gör tårtan.
Ingredienser:
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska hallon
Garnering:
1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon
Gör så här:
Börja med att göra mjölkchokladtryffeln. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
Sen gör du hallongrädden. Vispa 4 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
Häll eller bre sedan ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på den ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
Garnera sedan tårtan med jordgubbar och hallon.
(Fick tyvärr inte alls några bra bilder på tårtorna igår, så dessa togs i en hast när gästerna hade börjat hugga in )
Jösses så gott det ser ut! 🙂
Ser farligt gott ut! 🙂