Nutellasemifreddo – Recept!
Här kommer receptet på glasstårtan, eller Nutellasemifreddon som det heter med finare ord =)
Tårtan är för ca 10 port (stora bitar)
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll.
ÅHH muums, så sugen jag blev nu..
Vilken trevlig blogg 🙂 <3
Själv skriver jag om min dröm om att få ett barn.
kram