Gårdagens middagstips – Baconlindad köttfärslimpa med sås och potatis.
Igår gjorde jag baconlindad köttfärslimpa fylld med broccoli, kokt potatis och gräddsås.
Alla slickade faten här hemma. Wilmer som annars äter dåligt, åt upp allt, utan att vi behövde tjata.
Med andra ord, ett riktigt gott betyg.
Du behöver
0,75 dl ströbröd
2 dl mjölk
600 gr köttfärs
broccoli eller andra grönsaker
potatis
salt, peppar
köttbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
2 msk soya
1 msk kalvfond
Maizena redning
Sätt ugnen på 175 grader.
Blötlägg ströbrödet i mjölken, ca 10 min.
När det ligger i blöt kan du krydda köttfärsen med svartpeppar, salt och lite lökpulver.
Blanda i ströbrödsblandningen i köttfärsen och rör om ordentligt.
Smöra formen och lägg broccoli på botten i mitten av formen.
Lägg köttfärsen som en limpa, över broccolin, och linda bacon på den.
Sätt in i ugnen ca 1 h.
Under tiden det blir klart kan du skala potatisen och koka den och börja med såsen.
Blanda 3 dl grädde med kalvfond och soya. Blanda i buljongtärningen och krydda med svartpeppar efter smak.
Du kan även hälla över lite fett från formen i ugnen.
Låt såsen koka upp och red den med maizena.
Smaklig måltid!