Dagens middagstips – Kryddat kycklinglår med ris och sås!
Idag körde vi på kyckling här hemma och såsen blev otroligt god. Passar utmärkt till just kyckling.
Så den rekomenderar jag om ni gör hel kyckling, kycklinglår eller kalkon
Jag tog 4 st okryddade kycklinglår och oljade in dom med olivolja och la i en ugnsform.
Kryddade med svartpeppar, salt, paprikakrydda, chilikrydda och vitlökspulver. (Blev super god smak på kycklingen av dessa kryddorna)
Satte sedan in formen i ugnen, 225 grader i ca 50 min. (Skär ett snitt i den största biten och se så att köttsaften är genomskinlig och köttet vitt)
Sen gjorde jag såsen och lät den puttra under en lång stund för att få till smakerna.
När kyckligen hade varit inne halva tiden gjorde jag riset. Sen serverade jag det med lite gelé till.
Alla i familjen åt oc var nöjda =)
(Om ni kör LCHF är detta en perfekt middag, om ni byter ut riset mot sallad)
Ser kanongott ut! Det ska vi prova.
Super fin blogg! Följa varandra på bloglovin?:)