Citron och hallonrutor
Du behöver:
Till degen:
1 dl strösocker´
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk mjölk
1 tsk bakpulver
1 dl kokos
Till fyllningen:
3 msk Maizena
3 dl matgrädde
8 ägg
5 dl strösocker
2 msk rivet citronskal
3 dl färskpressad citron
2-3 dl hallon
– Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsform 20*30 cm
– Mixa ihop socker, mjöl, smör, mjölk, bakpulver, kokos i en matberedare till en deg.
– Tryck ut degen på botten av formen.
– Grädda i ugnen 25 min eller tills den fått gyllenbrun färg.
– När du gör fyllningen så ska du vispa ut maizena med 1 dl av grädden.
– Rör i resterande grädde och tillsätt ägg, socker, citronskal, citronsaft.
– Värm smeten på låg värme under konstant rörning tills den tjocknar. Den får inte koka.
– Häll fyllningen i pajskalet och tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan.
– Grädda i ugnen 10-15 min eller tills kakan är fast
– Låt kakan svalna och skär i rutor.
Bättre bilder kommer, för denna kakan är inte provsmakad ännu =)
Nu är jag väldigt mätt men är iaf sugen på att prova citron o hallonrutorna. Kanske blir ett provsmak senare 😛 Jag snor bilderna eftersom jag inte har några egna 😛 Tack för en bra dag, de får vi göra om! Kram