Chocolate chip walnut brownies
Detta ska göras i en plåt och är taget ur Leïla Lidholm´s bok ”A piece of cake”
Grundsmeten
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalité
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit kvalitetschoklad
250 g valnötter
– Sätt ugnen på 175 grader
– Vispa smör och strösocker vitt och krämigt
– Rör ner kakao, sirap och salt
– Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten
– Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten
– Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet
– Grädda kakan i mitten av ugnen 15-25 min. Prova med en sticka. Den ska vara lite kladdig
– Låt kakan svalna.
Fudge Glaze
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 g mörk kvalitetschoklad 70%
Garnering
Valnötter
– Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära (vi hade inte i det) Ta av kastrullen från värmen.
– Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter
– Bred glasyten över kakan, stö över valnötter och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i rutor.
Smeten
Smeten i plåten när man precis tryckt i valnötterna
När glazen är på samt garnerat med valnötter (Innan stelning)
Inuti kakan.
MUMS!
Kan serveras även med vaniljglass.
Oh de ser så gott ut! Jag har också lagt upp bilder nu. 🙂 Men jag har inte smakat något mera än 😛 Har du?
Kram
Har inte du missat ägg och hur mkt salt??
Började göra enligt ditt recept sedan sökte ja på leilas recept och fann ett annat. ????
Svar till Anonym:
Joo jag har missat det. har uppdaterat receptet nu. Tack för att du märkte det.
Blev lite rörigt när jag skrev detta receptet då Wilmer var brevid och klättrade på mig och datorn. hehe.