Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Chocolate cupcakes

Publicerad,

Receptet från Leila Lindholm´s ”A piece of cake”

Grundrecept

3 ekologiska ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalité
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

– Sätt ugnen på 175 grader
– Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
– Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten
– Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
– Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad
– Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
– Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna

Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao av god kvalité
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

Garnering
Strössel eller blommor

– Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
– Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *