Dagens middagstips – Krämig kycklinggratäng med purjolök och Mango Chutney!
Jag hittade ett gott recept på Matplatsen som jag provade idag. Det var jätte enkelt och väldigt gott!
Nästa gång kommer jag nog dock byta ut den grillade kycklingen mot kycklingfiléer istället, för det är så himla jobbigt att skära ut köttet från den hela kycklingen.
För 4 portioner:
1 grillad kyckling, rensas och skäres i bitar
1 purjolök, strimlad
smör att steka i
3 dl grädde
2 dl creme friache
2 msk mango chutney
1 msk soja (kinesisk)
1 msk kalvfond
salt & svartpeppar
Rensa och skär kycklingen i bitar. Lägg kycklingköttet i en ugnsform. Stek purjolöken mjuk i smör. Tillsätt mango chutney, grädde, creme fraiche, soja och fond. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll detta över kycklingköttet.
Ställ in gratängen i ugnen, på 200 grader i ca 20 min tills allt är genomvarmt och fått lite fin färg.
Servera med ris eller bara en god sallad.
GOTT! De där måste provas 😀
matklubben är suverän att bli medlem om man vill ha nya recept 🙂
Kikar in lite på din blogg. Jätte mysig och vilket fint hus ni har! Må gott.