Rågrussinbullar
Idag var det Leilas rågrussinbullar som bakades, fast vi skippade russinen.
(Receptet från Leila Lindholm´s bok ”A piece of cake”)
Du behöver:
35 g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
– Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor
– Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader
– Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan
– Rör ner russin och lite rågsikt itaget till en smidig deg
– Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 min
– Sätt ugnen på 225 grader
– Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med baklåtspapper i ca 30 min.
– Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 min