Julgodis – Bountybollar!
Detta recept är från matplatsen. Men jag har lagt till den mörka chokladen för dekoration..
BOUNTYBOLLAR
Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.
Smält sen chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Ställ kallt i några minuter och smält under tiden den mörka chokladen och ringla över kokosbollarna för att få ett dekorativt mönster på dom.
Förvara sedan bountybollarna kallt.
Mmmmm, ser väldans gott ut…..
Åh så gott.. detta måste vi nog testa å göra i veckan ! 😀
Så otroligt duktig du är när det gäller bakning. Öppna ett bageri vettja;)
nu har vi precis bakat dessa underbaringar här hemma, dom blev supergoda och väldigt uppskattade av alla här hemma 🙂 ska bli spännande och se vad släkten tycker på julafton 🙂 tack för goda recept!