Midsommartårta – förslag 21
Här kommer ännu ett tips om tårta till midsommarafton.
Det här är en tårta med så god botten En blandning av sockerkaksbotten och marängbotten.
Sen täcker man tårtan med vispad grädde och sommarbär.
Här kan man förbereda tårtbotten dagen innan och sen dekorera tårtan precis innan servering.
Sockerkaksbotten:
75 gr margarin
1 dl socker
4 äggulor
1,5 dl vetemjöl
2 msk mjölk
Marängbotten:
4 äggvitor
2 dl socker
1 påse flagad mandel (ca 25 gram)
Gör såhär:
Täck botten i en långpanna (30*40 cm)
Rör margarin och socker. Tillsätt äggulor, en i taget, Rör till porös smet.
Blanda mjölet och bakpulveret, rör ned det tillsammans med mjölken.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner sockret.
Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, sedan marängsmeten över. Strö på flagad mandel.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.
Låt kakan kallna. Lossa den från pappret och dela botten på mitten.
Lägg grädde på ena botten, (marängsidan uppåt)
Lägg över den andra botten, täck med grädde och massor av sommarbär.